خرما در ماه محرم

 

خرید خرما در ماه محرم و به خصوص برای مراسم های عزاداری این هنگام در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی برای اکثر مردم بسیار اهمیت دارد و به دنبال مرغوب ترین نوع آن هستند. لذا به همین سبب می توانند این کار را از مراکزی معتبر و قابل اعتماد انجام دهند تا بتوانند ضمن آنکه به سرعت جنس مرغوب خود را تحویل می گیرند، می توانند از خرمایی درجه یک استفاده نمایند.

این مراکز معتبر می تواند شرکت ها ی تولیدکننده و صادرکننده خرما باشد، مانند شرکت خرما کریستال

و همچنین می تواند فروشگاهی اینترنتی برای دسترسی سریعتر و خرید راحتتر باشد مانند فروشگاه اینترنتی شرکت خرما کریستال

بنابراین با تکیه بر اعتماد خود به این شرکت های معتبر می تواند براحتی میزان خرمای موردنیاز خود را تهیه نمایید.

 

انواع خرمای مرغوب

خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتیینی و سایر مواد معدنی بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و به دلیل تحمل زیاد نخل خرمای پیارم در برابر شوری، در سطح وسیعی از باغات شهرستان حاجی آباد کشت شده‌است.
روستاهایی که خرمای پیارم در آن کشت می شودشامل سرچاهان، تزرج، معدنوئیه، شهدادی، برآفتاب، دهستان پایین و بالا، نیزار، درآگاه، گهکم، گنج و... در شهرستان حاجی‌آباد از نقاط عمدهٔ تولید خرمای پیارم در ایران هستند.

به علت خنک تر بودن مناطقی که خرمای پیارم درآن کاشته می شود نسبت به سایر مناطق تولید خرماخیز، درخت پیارم برای اینکه به باردهی کامل برسد زمان بیشتری احتیاج دارد که این زمان در روستاهای شهرستان حاجی آباد متفاوت است، مثلا در روستاهای شمال حاجی آباد ازقبیل روستاهای دهستان پایین و بالا، تنگدوئیه و نیزار که هوا بسیار خنکتر است زمان به ثمر نشستن فسیل پیارم نسبت به روستاهای جنوبی حاجی آباد از قبیل گهکم بیشتر است و گاهی تا ده سال بعد از کاشت فسیل باید برای به ثمر نشستن آن منتظر ماند که البته این خود شاید دلیلی برکیفیت برتر این نوع خرما باشد.

خرمای کبکاب بیشترین میزان تولید خرمای استان بوشهر میباشد و حدود75%از تولید خرمای استان بوشهر راشامل میشود میزان تولید خرمای کبکاب درایران نزدیک به 250هزار تن در سال می باشد که 10%آن به خارج صادر میشود .

خرمای کبکاب کریستال از بهترین نوع خرماهای صادراتی در بسته بندی های جذاب و برطبق اصول و ضوابط وزارت بهداشت واستانداردهای روز می باشد.

 خرما ربی که یکی از بهترین خرما های تولیدی در کشور است ، جزو ارقام بومی خرمای استان سیستان و بلوچستان به شمار می رود . این خرما نیمه خشک است و بافت شکلاتی مانند دارد.

این نوع خرما به عنوان یکی از زودرس ترین انواع خرمای ایران است و بخش اعظمی از صادرات به کشورهای ترکیه، افغانستان، کشورهای عربی و اکراین را تشکیل می دهد. این نوع خرما برای استفاده های صنعتی و انواع فراورده خرما، کاربرد دارد.

 

گرمازدگی كاهش تولید 30 هزار تنی خرما را رقم خواهد زد

 

 

گرمازدگی كاهش تولید 30 هزار تنی خرما را رقم خواهد زد

كرمان - ایرنا - معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمان با بیان اینكه سال گذشته 155 هزار تن خرما در شمال این استان تولید داشته ایم، پیش بینی كرد: گرمازدگی كاهش تولید 30 هزار تنی خرما را در این منطقه رقم بزند.

محمدرضا پورخاتون روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به افزایش دما و كاهش رطوبت در سال جاری پیش بینی می شود مقدار محصول خرمای این استان به 120 هزار تن كاهش یابد و خسارتی حدود 120 میلیارد تومان به نخلداران وارد كند. 
وی مناطق خرماخیز شمال استان كرمان را شهرستان های بم، فهرج، ریگان، نرماشیر، ارزوئیه و مناطق شهداد و گلباف اعلام كرد و افزود: در بیشتر این مناطق رقم مضافتی تولید می شود كه به نوسانات دمایی بسیار حساس است. 
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی كرمان سطح زیر كشت خرما در شمال این استان را 27 هزار و 700 هكتار عنوان كرد و افزود: 10 درصد از خرمای این مناطق صادر و باقی مانده راهی بازارهای مصرف داخلی می شود. 
وی گفت: روند نوسانات دمایی در استان طی چند سال اخیر حدود سه تا چهار درجه افزایش یافته و حدود پنج درصد رطوبت كمتر شده كه دلیل عمده و اساسی خشكیدگی خرما است. 
پورخاتون اظهار داشت: خشكیدگی خرما با توجه به افزایش دما امسال در شهرستان بم بر خلاف سالهای گذشته كه كمتر بود نیز خود را بیشتر نشان داده است. 
وی با بیان اینكه خسارات خشكیدگی و ریزش خرما در كرمان امسال زودتر از سال قبل آغاز شده است گفت: تاكنون ریزش خرما در باغات شهرستان ریگان 30 درصد و خشكیدگی 20 تا 80 درصد گزارش شده است. 
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمان ادامه داد: ریزش و خشكیدگی خرما در فهرج تاكنون 70 درصد، بم عارضه خشكیدگی حدود 10 درصد و ریزش 20 درصد و در نرماشیر خشكیدگی تا 25 و ریزش تا 20 درصد خود را نشان داده است. 
وی افزود: راهكارهایی به صورت ترویجی برای جلوگیری از افزایش خسارات خشكیدگی و ریزش خرما به كشاورزان توصیه شده است كه در صورت به كارگیری خسارات را كاهش می دهد. 
پورخاتون، استفاده از كودهای خاص مانند پتاسه را راهی برای تقویت و افزایش تحمل درختان نخل عنوان كرد و گفت: استفاده از پوشش های كنفی و متقال برای مخفی كردن خوشه ها در فصل گرما نیز اقدامی برای كاهش خسارات ناشی از گرمازدگی است. 
وی تصریح كرد: استفاده از كشت هایی مانند یونجه در جوار نخیلات به منظور بالا بردن رطوبت هوا شرایط خشكیدگی خرما را كاهش می دهد. 
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمان ادامه داد: این اقدامات پیشگیرانه سال قبل به صورت آزمایشی در برخی باغات انجام شد و خسارات تا 50 درصد كاهش پیدا كرد. 
وی با تاكید بر اینكه كشاورزان باید خود را با شرایط فعلی وفق دهند گفت: اقدامات تحقیقاتی تكمیلی در زمینه كاهش خسارات گرمازدگی در محصول خرما مورد نیاز و این مهم در دست انجام است. 
پورخاتون اظهار داشت: باید ارقام مقاوم تری از خرما در استان كرمان كشت شود و به دلیل تغییرات اقلیمی باید ارقامی انتخاب شود كه مقاومت بیشتری داشته باشد. 
وی تاكید كرد: سازمان جهاد كشاورزی از كشاورزانی كه برای كشت ارقام مقاوم خرما اقدام می كنند حمایت خواهد كرد و صندوق بیمه كشاورزان نیز برای پرداخت خسارات تقویت می شود. 
طی یك دهه گذشته هر ساله حداقل 2 تا سه هزار هكتار از باغات شمال این استان بر اثر خشكسالی و كمبود منابع آبی رها یا خشك می شود. 
بر اثر استمرار خشكسالی بیش از 15 هزار هكتار از باغات در این استان رها و خشك شده است. 
كاهش بیلان منفی سفره های آب زیرزمینی با توجه به ثابت بودن میزان بارندگی در استان و اینكه كشاورزان بیشترین استفاده را از سفره های آب زیر زمینی می كنند منابع آبی این استان را به خطر انداخته است. 
حدود 92 درصد آب استحصالی شمال استان كرمان در بخش كشاورزی مصرف می شود. 

دست کشاورزان کوتاه و خرما بر نخیل

دبیر خانه کشاورز فنوج: به دلیل نبود صنایع تبدیلی کشاورزان مجبور می‌شوند خرما را زودهنگام به دلالان بفروشند که سودی عاید آن‌ها نمی‌شود

 

دست کشاورزان کوتاه و خرما بر نخیل

به گزارش خبرگزاری روزنامه همشهری :

قیمت پایین خرما در حین برداشت، نبود صنایع بسته‌بندی و سردخانه‌ای و اختلاف قیمت خسارت وارده به کشاورزان با پرداختی بیمه از مشکلات نخلداران استان به‌ویژه نخلداران فنوجی است. 

فنوج یکی از شهرهای قدیمی در جنوب غربی استان سیستان و بلوچستان در ۱۸۰ کیلومتری جنوب ایرانشهر و در ۵۵۵ کیلومتری زاهدان است که از شمال به استان کرمان و از شرق به چابهار وصل می‌شود. خرما عمده محصول کشاورزان این منطقه است، به طوری که همه‌ساله بیش از 12 هزار تن خرما از نخیلات شهرستان فنوج برداشت و روانه بازار مصرف می‌شود. 

 برداشت از نخلستان‌ها از فصل تابستان آغاز می‌شود و تا مهرماه ادامه دارد. بیشترین رقم خرما در این شهرستان مضافتی است که بیش از سایر ارقام مورد استقبال مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. 
 خرمای فنوج علاوه بر تامین نیاز این شهرستان به سایر نقاط کشور مانند کرمان و آذربایجان شرقی نیز ارسال می‌شود. این در حالی است که کمبود سردخانه سبب شده کشاورزان برای جلوگیری از خسارت وارده اقدام به فروش زودهنگام کنند. 


فساد خرما با گرمای بسیار بالا 

یکی از کشاورزان منطقه می‌گوید: تغییرات آب و هوایی و گرمای خیلی زیاد سبب فساد خرما می‌شود. وزش باد گرم و مرطوب و به دنبال آن هوای گرم و خشک در منطقه که از 2 ماه قبل آغاز شده، سبب خسارت به محصول خرما شده است. 

 «محمود عیسی‌زهی» با اشاره به نگرانی کشاورزان از ایجاد خسارت آب و هوا بر محصول خرما می‌افزاید: نگرانی از خسارات وارده و همچنین نبود بازار فروش مناسب سبب شده نخلکاران حاضر شوند خرما را با کمترین قیمت به دلالان و تاجران بفروشند. 


فروش توافقی

عیسی‌زهی ادامه می‌دهد: تاجران با حضور در منطقه هر قیمتی را که بخواهند پیشنهاد می‌دهند و نخلداران نیز به دلیل نبود سردخانه و صنایع تبدیلی مجبور می‌شوند خرما را زیر قیمت و توافقی بفروشند. دلالان هم قیمت هر کیلو خرما را ۳۵۰۰ تا 4هزار تومان پیشنهاد می‌دهند. کشاورزان از این فروش زودهنگام سودی عایدشان نمی‌شود. این در حالی است که همین خرما در بازار مصرف کیلویی 30هزار تومان فروخته می‌شود.

وی می‌گوید: گاهی کشاورزان خرمای تولیدی را به دلیل نداشتن خریدار و نبود صرفه اقتصادی به شکل سنتی و له‌شده، در گالن و حلب‌های 5 تا 18 کیلویی می‌گذارند و به صورت عمده‌ای می‌فروشند که این کار به درآمد کشاورز لطمه وارد می‌کند.  وی ادامه می‌دهد: کشاورزان انتظار دارند با ایجاد امکانات بسته‌بندی، انبار و سردخانه درآمدی مناسب کسب کنند.  این کشاورز فنوجی ادامه می‌دهد: با وجود خسارت‌های وارده، حمایت صندوق بیمه از کشاورزان نیز مطلوب نیست. 


خرما، تنها محصول درآمدزای فنوج 

دبیر خانه کشاورز فنوج هم در این خصوص به همشهری می‌گوید: با وجود این‌که خشکسالی، کشاورزی در منطقه را تحت تأثیر قرار داده، باغ‌ها و نخلستان‌های منطقه منبعی برای درآمد مردم هستند و بیشترین درآمد کشاورزان از نخلستان‌های خرماست. 

 «احمد ملک‌نژاد» می‌افزاید: این شهرستان یک واحد سردخانه ۲۰۰تنی دارد که در بهمن‌ماه سال قبل کلنگ‌زنی و با تلاش مسئولان راه‌اندازی شده است، اما این سردخانه برای تولیدات منطقه کافی نیست و باید تعداد سردخانه‌ها افزایش یابد. از مسئولان تقاضا داریم با این اقدام بسترها را برای ذخیره خرما در منطقه فراهم کنند تا از فروش زودهنگام آن جلوگیری شود. 

وی ادامه می‌دهد: میوه خرما 4 مرحله را برای رسیدن طی می‌کند؛ در این مراحل تغییرهایی در رنگ، بافت، مزه، ‌اندازه و ترکیب‌های شیمیایی آن رخ می‌دهد. با توجه به این‌که خرما حاوی کربوهیدرات (مواد قندی) زیادی است، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها، به‌خصوص مخمرها محسوب می‌شود؛ بنابراین خرماهای نرم و تازه باید در یخچال نگهداری شوند، زیرا سرمای محیط داخلی یخچال باعث کاهش رشد میکروارگانیسم‌ها و همچنین فعالیت آنزیم‌ها می‌شود. 

وی می‌گوید: به طور کلی خرما را می‌توان حدود ۸ ماه داخل یخچال نگهداری کرد. 


توجیه کشاورزان و اعلام قیمت برای فروش

دبیر خانه کشاورز فنوج ادامه می‌دهد: مشکل دیگری که مردم منطقه با آن روبه‌رو هستند فروش خرما به قیمت پایین است. سال گذشته خرما کیلویی ۳۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری شد و در بازار مصرف به قیمت هر کیلو 30 هزار تومان به فروش رسید و بدین ترتیب سودی عاید کشاورز نشد. 
ملک‌نژاد می‌افزاید: کشاورزان هم نباید محصولی را که یک سال برای آن زحمت کشیده‌اند، به قیمت ناچیز بفروشند. در همین زمینه با همکاری جهاد کشاورزی و فرمانداری تلاش کردیم با توجیه کشاورزان، قیمتی ثابت را تعیین کنیم تا کشاورزان کمتر از قیمت تعیین‌شده به فروش خرما اقدام نکنند. 

وی می‌گوید: صنایع تبدیلی و فرآوری متناسب با ظرفیت‌های موجود برای محصول خرما ایجاد نشده است، در این زمینه بخش خصوصی و دولت می‌تواند در این زمینه ورود پیدا کند. 


رونق اقتصادی

دبیر خانه کشاورز فنوج می‌گوید: درصورت ایجاد صنایع تبدیلی می‌توان با فرآوری خرما به تولید محصولاتی نظیر شیره خرما، عسل خرکا، خمیر، کشمش، سرکه، ترشی، رب و کمپوت خرما پرداخت تا به تبع آن شاهد رونق اقتصادی و اشتغال در منطقه باشیم. 

وی ادامه می‌دهد: سال گذشته نخلداران دچار خسارت ۷۰درصدی شدند، اما فقط ۳۰درصد خسارت وارده به آنان پرداخت شده است. از مسئولان تقاضا داریم با بازنگری در نحوه حمایت‌های بیمه‌ای شرایطی را فراهم کنند تا کشاورزان با اطمینان خاطر نسبت به بیمه نخیلات خود اقدام کنند و اختلاف میزان پرداختی با خسارت وارده به حداقل برسد. 

ملک‌‌نژاد با بیان این‌که برای توسعه اشتغال در صنعت خرما باید سرمایه‌گذارانی در این حوزه جذب شوند، می‌گوید: فروش و بازاریابی نیز باید به گونه‌ای باشد که تعداد واسطه‌ها و دلالان کم شود تا کشاورزان بیشتر سود ببرند.


فنوج خرمای درجه یک تولید می‌کند

دبیر خانه کشاورز فنوج می‌گوید: سیستان و بلوچستان از نظر سطح زیر کشت خرما رتبه اول و از نظر تولید این محصول رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داده است. خرما میوه شاخص استان است و بیشترین میزان تولید آن در شهرستان سراوان با 12 هزار و 250 هکتار سطح زیر کشت انجام می‌شود.   

«احمد ملک‌نژاد» می‌افزاید: شهرستان‌های ایرانشهر، نیکشهر، سراوان، دلگان، فنوج، قصرقند، سیب و سوران، مهرستان، سرباز، خاش، میرجاوه و زاهدان شهرستان‌های خرماخیز هستند. در این میان شهرستان‌های ایرانشهر، سراوان، مهرستان، سیب و سوران، فنوج و دلگان خرمای درجه یک تولید می‌کنند؛ علاوه بر این خرمای تولیدی سیستان وبلوچستان به دیگر کشورها شامل پاکستان، کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان، آسیای میانه و کشورهای اروپایی نیز صادر می‌شود.  

دبیر خانه کشاورز فنوج ادامه می‌دهد: محصول خرمای ربی در ایران مختص سیستان و بلوچستان است و بیشترین سطح زیر کشت را دارد که به دنبال گرفتن برندی مخصوص برای این محصول هستیم. 
ملک‌نژاد ادامه می‌دهد: از محصول خرما بیش از 50 فرآورده به دست می‌آید؛ همچنین در حال حاضر 54 هزار بهره‌بردار خرما در استان مشغول هستند.

جشن شکرانه تولید خرما در استان بوشهر برگزار می‌شود

 

دبیر شورای زکات استان بوشهریکی از ظرفیت‌های مهم و وصولی‌ها زکات استان بوشهررا از محل تولید خرما دانست و گفت: در این راستا برگزاری جشن شکرانه تولید خرما در استان بوشهرمورد توجه قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، احمد لطفی صبح امروز در نشست شورای زکات استان بوشهر مهم‌ترین هزینه کرد این فریضه الهی را کاهش فقر و رفع آسیب‌های اجتماعی دانست و اظهار داشت:پیشرفت و آبادانی مناطق محروم از دیگر راهکارهای وصول زکات است.

وی با قدردانی از مشارکت مردم متدین استان بوشهر در این عرصه افزود: یکی از راه‌های مشارکت مردم در حل مشکلات نیازمندان پرداخت زکات است و مردم نیکوکار و نوع دوست استان در پرداخت زکات و کمک به نیازمندان در کشور پیشتاز هستند.

دبیر شورای زکات استان بوشهراز وصول 56 میلیارد ریال زکات در سال گذشته در استان خبر داد و گفت: میزان رشد این مقدار زکات نسبت به مدت مشابه در سال قبل بیش از33 درصد بوده و این در حالی است که در 5 ماه نخست امسال 73 میلیارد ریال وصول شده است.

لطفی، فقرزدایی، اجرای طرح‌های امور عام‌المنفعه در روستاها و مناطق محروم را از راهکارهای هزینه زکات دانست و خاطر نشان کرد: همه زکات وصول شده در هر منطقه و یا روستا، برای مردم فقیر و محروم آن منطقه هزینه و بخشی از آن هم در پروژه‌های عام المنفعه صرف می‌شود.

وی با بیان اینکه 90 درصد از وصول زکات در راستای توانمندسازی خانواده‌های تحت پوشش هزینه شده است خاطر نشان کرد:90 درصد زکات دریافتی در طرح‌های فقرزدایی و 10 درصد در امور عام‌المنفعه مناطق محروم استان بوشهر هزینه می‌شود.

دبیر شورای زکات استان بوشهریکی از ظرفیت‌های مهم و وصولی‌ها زکات استان بوشهر از محل تولید خرما است گفت: در این راستا برگزاری جشن شکرانه  تولید خرما در استان بوشهر  در سه ماه سوم  امسال مورد توجه قرار دارد.

لطفی با اشاره به آغاز فصل برداشت خرما به نقش مهم نخل‌داران  در زکات پرداختی اشاره کرد و گفت: بخش عمده زکات جمع آوری شده در استان بوشهر از سوی نخلداران تامین شده که شرکت فعال کشاورزان در این کار خداپسندانه نشان از ایمان و تقوی بالای این قشر زحمت کش جامعه دارد.

خرما کلوته

خرما کلوته خرمایی بسیار مهم و محبوب در بازار داخل و صادرات می باشد. این خرما با عنوان های کلیته یا کریته نیز نامیده می شود.نخل این خرما از گونه نخل های بلند می باشد. شکل این خرما شباهت بسیار به خرمای مضافتی نیز دارد. خارک این خرما به رنگ سبز و به هنگام رسیدن و با نزدیک شدن فصل تابستان تغییر رنگ داده و به رنگ قرمز درمی آید. در فصل خرما نیز به رنگ قهوه ای کم رنگ و پررنگ تبدیل می شود. خرمای کلوته به سبب طعم شیرین و لذیذ آن معروف گردیده است.

خرمای کلوته به سبب طعم و کیفیت بینظیر خود در بازارهای داخلی و بین المللی جایگاهی ویژه را از آن خود ساخته است و به عنوان بهترین ارقام خرمای صادراتی ایران محسوب می گردد وباتوجه به قیمت تقریبا مناسب خود ، توجه قشر اکثریت مردم را به خود جلب نموده است.

 از شرکت صادرات خرما، می توانید خرید خرما را به راحتی پس از مشورت با کارشناسان ما درباره قیمت خرما، به صورت سفارش آنلاین خرما انجام دهید.

۶۵ هزار تن خرما از بین رفت

 

 

به گزارش : سیرجان نیوز «سیرنا»

خسارت عمده گرمای هوا به دومین استان تولید کننده خرما در کشور در حالی روی داده که بخش قابل توجهی از اقتصاد خانوارهای جنوب و شرق کرمان به این محصول وابسته است. استان کرمان ۲۵ درصد خرمای کشور را در هر سال تولید می‌کند و این استان رکورددار سطح زیر کشت خرما در ایران محسوب […]

 

خسارت عمده گرمای هوا به دومین استان تولید کننده خرما در کشور در حالی روی داده که بخش قابل توجهی از اقتصاد خانوارهای جنوب و شرق کرمان به این محصول وابسته است.

استان کرمان ۲۵ درصد خرمای کشور را در هر سال تولید می‌کند و این استان رکورددار سطح زیر کشت خرما در ایران محسوب می‌شود. سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن محصول از انواع مختلف خرما در استان برداشت می‌شود و مهمترین شهرستان‌های خرما خیز استان نیز در شرق و جنوب کرمان که مناطق گرمسیر استان محسوب می‌شود قرار گرفته‌اند.

سهم شرق استان در تولید خرما ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن و سهم جنوب نیز ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن براورد می‌شود اما در سال جاری به دلیل افزایش شدید دمای هوا و ماندگاری هوای گرم فقط در شرق استان ۶۵ هزار تن محصول بر روی نخل‌ها خشکیده است.

خسارت به نخلستان‌ها گسترده است

خسارت به حدی گسترده و وسیع گزارش شده که در بسیاری از نخلستان‌ها میزان برداشت خرما به میزان مصرف سالانه باغ داران نیز نمی‌رسد.

این در حالیست که به دلیل سیاست‌های اشتباه دولت در زمینه صادرات خرما و توقف خروج خرما از گمرک در ماه رمضان گذشته، بسیاری از محصول سال گذشته خرما داران همچنان در سردخانه‌ها باقیمانده و کشاورزان باید اجاره سردخانه‌ها را نیز پرداخت کنند.

زهرا ابراهیمی یکی از نخلداران بمی است که به خبرنگار مهر می‌گوید: خسارتی که در سال جاری به محصول خرما وارد شده طی دو دهه گذشته بی سابقه بوده است، بسیاری از نخلستان‌های شهرستان بم و حتی ریگان و فهرج و نرماشیر هیچ محصولی ندارند.

وی افزود: سال هاست با پدیده خشکیدگی خوشه خرما مواجه می‌شدیم و بخشی از محصول هدر می‌رفت اما در سال جاری دقیقاً یک ماه به برداشت محصول با دو پدیده طوفان‌های شدید شن و از سوی دیگرگرمای هوا و ماندگاری این افزایش دما مواجه هستیم که اوضاع را برای کشاورزان بسیار وخیم کرده است.

ابراهیمی گفت: بخش اعظم نیازهای اقتصادی خانواده‌های روستایی و حتی شهری بم از فروش خرما تامین می‌شود اما در سال جاری در عرض یک هفته اکثر محصول خرما بر روی درختان خشک شد و در حال حاضر هیچ محصولی در دو هکتار نخلستان ندارم.

اکثر نخلستان‌ها بیمه نیستند

محمد احمدی نیز می‌گوید: متاسفانه در سال‌های گذشته بیمه‌ها بعد از پدیده خشکیدگی خوشه‌های خرما زیر بار پرداخت خسارت نمی‌رفتند و به همین دلیل هم کشاورزان از بیمه نخلستان‌ها خودداری کرده‌اند ضمن اینکه هزینه بیمه نیز در سال جاری افزایش قابل توجهی داشت و امکان پوشش کامل بیمه برای همه کشاورزان مهیا نبود.

وی افزود: هیچ طرح مشخصی برای مقابله با این پدیده به ما داده نشد، توصیه‌هایی مانند استفاده از کود پتاس ایجاد پوشش گیاهی در کنار نخل‌ها و استفاده از پارچه سفید بر روی خوشه‌ها انجام شد که این موارد هم تاثیر گذار نبود.

سیاست اشتباه دولت در جلوگیری از صادرات محصول

یاور محمدی نیز یکی از تجار فعال در بازار خرما است که می‌گوید: عمق خسارت‌ها در نخلستان‌های شرق کرمان به شدت بالا است، اکثر مردم نمی‌دانند باید چگونه امور سال جاری را بگذرانند ضمن اینکه با اجرای سیاست اشتباه دولت در خصوص ممنوع کردن صادرات خرما در ماه رمضان عملاً خرمای سال گذشته کشاورزان روی دستشان ماند و در سردخانه‌ها وجود دارد و هر روز برای نگهداری این محصول اجاره سردخانه‌ها را پرداخت می‌کنیم و مشتری خارجی هم وجود ندارد.

وی افزود: از دولت می‌خواهیم برای جبران اشتباه سال گذشته در سال جاری به یاری کشاورزان بپردازد.

عباس سعیدی، رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: متاسفانه خسارت قابل توجهی به نخل داران شرق استان کرمان وارد شده است.

وی تصریح کرد: کشاورزانی که به توصیه‌های کارشناسان کشاورزی توجه کرده بودند خسارت کمتری دیده‌اند اما در برخی از نخلستان‌ها تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد شده است.

سعیدی دلیل این پدیده را ماندگاری گرمای هوا در شرق استان کرمان و وزش بادهای گرم دانست.

وی گفت: میزان دقیق خسارت‌ها هنوز برآورد نشده و اقدامات لازم در حال انجام است، از کشاورزان می‌خواهیم برای دریافت خسارت‌های خشکیدگی خوشه خرما به بیمه‌ها مراجعه کنند.

وی گفت: بیشترین خسارات در تیر و مرداد ماه وارد شده است و بم، نرماشیر، ریگان و فهرج شاهد حجم بالای خسارت‌ها هستند.

سعیدی گفت: گرما در سه روز پی در پی بسیار بالا بود و طوفان‌های مکرر شن و بادهای گرم هم سبب تشدید خسارت‌ها شده است اما در تلاش هستیم در کنار پرداخت ۱۰۰ درصدی بیمه‌ها تسهیلات حمایتی را نیز در اختیار کشاورزان قرار دهیم که امیدواریم با همکاری مسئولان میسر شود.

۵۰ درصد محصول از بین رفته است

همچنین نماینده شرق استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: مردم این مناطق با مشکلات جدی در زمینه خسارت گسترده به نخلستان‌های خرما مواجه شده‌اند و دستگاه‌های متولی به خصوص بیمه‌ها برای کمک به کشاورزان و حمایت از آنها اقدام کنند.

حبیب الله نیکزادی پناه افزود: در برخی مناطق در هکتارها نخلستان یک کیلو خرما نیز برداشت نشده است و پیش بینی ما تخریب حداقل ۵۰ درصد از محصول سال جاری است.

مسئولان از کشاورزان حمایت کنند

وی گفت: خرمای شرق استان کرمان نقش قابل توجهی در ارزآوری استان در زمینه محصولات غیر نفتی دارد و بخش قابل توجهی از نیاز بازار خارجی را تامین می‌کند.

وی با انتقاد از ممنوع شدن صادرات خرما در ماه رمضان گفت: کشاورز اگر محصولش را در ماه رمضان صادر نکند باید یک سال دیگر برای صادرات تا ماه رمضان سال بعد صبر کند و همین مساله که در سال گذشته روی داد بسیاری از فعالان خرما را دچار مشکل کرد.

نیکزادی گفت: با خشک شدن محصول خرمای سال جاری بر عمق مشکلات افزوده شده است و مسئولان و به خصوص بیمه‌ها باید برای حمایت از کشاورزان چاره اندیشی کنند.

وی با اشاره به خشکیدگی خوشه‌های خرما گفت: این پدیده سال‌ها مردم را آزار می‌دهد و تاکنون طرح مشخصی برای کنترل این اوضاع ارائه نشده است و در سال جاری خسارت‌ها جبران ناپذیر است.

استان کرمان ۲۵ درصد از خرمای سالانه کشور را تولید می‌کند که بخش قابل توجهی از این محصول صادراتی است

تولید خرما به یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن می‌رسد/ضعف در نظارت‌ بازار خرما

 

رشیدفرخی گفت: امسال تولید خرما با رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی نسبت سال قبل به یک میلیون تا یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن می رسد.

 

به گزارش فانوس، محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرما در گفت و گویی، از آغاز برداشت خرما در مناطقی از جنوب کشور خبر داد و گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی پیش بینی می‌شود که تولید خرما با رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی نسبت سال قبل به یک میلیون تا یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن برسد.

 

وی افزود: اگر دولت دخالتی در امر قیمت گذاری، خرید تضمینی، ممنوعیت صادرات و عوارض صادراتی وضع نکند، سال بدون دغدغه را پشت سر خواهیم گذاشت.

 

فرخی یزدی با اشاره به اینکه قیمت خرما همانند سایر کالا‌ها باید تابع عرضه و تقاضا باشد، بیان کرد: با توجه به آنکه دولت در ماه‌های قبل ممنوعیت صادرات خرما را به منظور تنظیم بازار وضع کرد، مقدار جزئی محصول در انبار‌ها باقی مانده که به همین خاطر تا کنون نرخی را برای تولید جدید تعیین نکرده است.

 

این مقام مسئول مجموع ارزش صادرات خرما در سال گذشته را ۳۵۰ تا ۳۷۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با توجه به رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید پیش بینی می‌شود که امسال ارزش صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار برسد.

 

وی درباره قیمت خرما در بازار افزود: در اقتصاد نامتعارف فعلی، امکان پیش بینی قیمت خرما در بازار وجود ندارد. اما به طور کلی اگر دولت بر عرضه کالا‌ها در بازار نظارت نداشته باشد، با نوسان و آشفتگی قیمت روبرو هستیم.

 

رئیس انجمن ملی خرما در پایان فروش یک بسته خرما ۷۰۰ گرمی با نرخ ۴۰ هزار تومان را در خرده فروشی‌ها نامتعارف دانست و گفت: مسئولان نظارتی قیمت خرما در خرده فروشی‌ها را باید مبادی ورودی کنترل کنند چرا که هم اکنون قیمت خرما در خرده فروشی‌ها هیچ سنخیتی با مبادی ورودی ندارد و تنها ضعف در نظارت‌ها زمینه را برای سودجویی دلالان و واسطه‌ها در بازار فراهم کرده است.

موانع صادرات خرما

سالانه حدود 7 میلیون تن خرما در جهان تولید می شود که کشور ایران با تولید حدودا بیش از یک میلیون و چهل هزار تن خرما جایگاهی ویژه را به خود اختصاص داده است. به طور کلی می توان گفت ایران 15 درصد تولید و 21 درصد سطح زیر کشت خرما جهان را از آن خود ساخته است.

از آنجا که حجم صادرات خرمای جهانی به سالانه بیش از 1.2 میلیارد دلار می رسد، ایران نیز در امر صادرات جزو یکی از برترین صادرکنندگان خرما در جهان محسوب می شود.

صادرات خرمای ایران بیش از هرچیز و هر محصول کشاورزی صادراتی دیگری، بیشتر جهت درآمدزایی و ارزآوری کشور می باشد. از این رو قطبی برای پیشرفت صنعت و درآمد کشور حاصل شده است.

لازم به ذکر است که خرما در مصارف متنوعی مورد استفاده قرارگرفته و موجب گسترش صنعت نیز می گردد. از جمله مصارف متنوع خرما میتوان شیره خرما، سس خرما، کمپوت و مربا و همچنین در صنایع الکل سازی ، تولید اسید سیتریک و همچنین مخمرها به کار می رود.

اما نکته ای که بسیار مورد بحث و توجه قرار گرفته است، وجود موانعی جهت صادرات موفق خرما می باشد. این موانع معمولا در اثر ناهماهنگی و برنامه ریزی های توسعه نیافته در امر صادرات می باشد که می توان ضمن شناخت آنها ، راهکارهای متناسب با شرایط را پیشنهاد و عملی ساخت.

بنابراین در زیر می خواهیم به بررسی چند مورد از این موانع بپردازیم :

  • یکی از موانعی که میتوان به اشاره داشت، کم بودن ارتباط موثر با بازارهای هدف می باشد که به دنبال آن نیز الزامی جهت رعایت تقاضای آنها وجود ندارد.
  • از دیگر موانع می توان عدم ثبات نرخ ارز و قوانین رایج مملکتی در مورد صادرات را اعلام داشت. درصورتی که هیچ ثباتی برای نرخ روزانه ارز و همچنین قوانین ثابت شده ای برای صادرات درنظر گرفته نشود، امر صادرات با مشکلاتی رو به رو می گردد.
  • می توان گفت که درصورتی که اگر جوایزی صادراتی و همچنین سرمایه ای در گردش جهت خرید محصول از باغداران در نظر گرفته نشود، همین امر موجب می گردد تا در اجرایی شدن صحیح امر صادرات  اختلال ایجاد گردد.
  • مانعی که می توان چزو کثیر موانع به آن اشاره داشت این است که از بخش خصوصی جهت حضور در نمایشگاه های تخصصی خارج از کشور ، حمایت صحیح و کافی اعمال نمیشود. همین امر موجب تعلل در امر صادرات در برخی اوقات شده است.
  • عمده مشکلاتی که مانعی بر سر راه صادرات شده است ، همان مشکلات و محدودیت های بازگشت درآمد حاصل از صادرات به دلیل مشکلات بانکی می باشد. اگر بانکهای مربوطه بتوانند به درستی ارزهای صادراتی را مدیریت کرده و درآمد حاصله از صادرات را به درستی به شرکت های مربوطه برسانند، کمتر در امر صادرات مشکلی را نظاره گر خواهیم بود.

 

 می توانید خرید خرما را پس از مشورت با کارشناسان ما و جویا شدن آخرین قیمت خرما، از طریق سفارش آنلاین خرما انجام دهید.

 

اکنون پس از شناسایی این موانع بایست به فکر پاره و راهکارهای صحیح و اجرایی بود تا این موانع غلبه ای بر موفقیت های امر صادرات نکنند.

راهکارهای پیشنهادی که می توان ذکر نمود عبارتند از :

  1. می توان در سطح هر استان گروه های تجاری - صادراتی را ایجاد نمود تا آنها مسئولیت اداره امور صادراتی را به خوبی و در وقت معین خود انجام دهند و دارای برنامه ریزی دقیق و استراتژی های موثر در این راستا باشند.
  2. در صورتی که بتوان در برگزاری تورهای صنعتی جهت حضور هیأت های تجاری در نمایشگاههای بین المللی ، حمایت های مادی و معنوی را اعمال کینم، قطعا راهی مناسب جهت ایستادگی در برابر مشکلات و موانع صادرات خواهد بود.
  3. درصورتی که بانک ها بتوانند در این امر یاریگر باشند یعنی وام هایی کم بهره و طولانی مدت را جهت خرید خرما به تجار اعطا کنند و همین امر را زیر نظر انجمن ملی خرمای ایران انجام دهند، راهی بسیار موثر جهت از بین بردن موانع صادراتی و صادرات موفق تر خواهد بود.

 

بنابراین دولت باید با توجه به افزایش تولید ناخالص ملی در کشور سرمایه گذاری بیشتری را در استانهای جنوبی کشور، به ویژه در راستای تقویت نخل کاران انجام دهد تا تقویت هر چه بیشتر عرضه صادرات خرما را در پی داشته باشد.

 

 

افزایش دو برابری صادرات خرمای بم

 

 

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، هادی شهسوارپور فرماندار بم گفت: عمده تولیدات کشاورزی شهرستان بم، محصول خرما است و صادرات محصول خرما در این شهرستان باید جایگاه واقعی خود را پیدا کند. شهسوارپوربا اشاره به اینکه صادرات خرمای این شهرستان در حال حاضر به دو برابر افزایش […]

افزایش دو برابری صادرات خرمای بم

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، هادی شهسوارپور فرماندار بم گفت: عمده تولیدات کشاورزی شهرستان بم، محصول خرما است و صادرات محصول خرما در این شهرستان باید جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

شهسوارپوربا اشاره به اینکه صادرات خرمای این شهرستان در حال حاضر به دو برابر افزایش پیدا کرده است افزود: بیش از ۸۰ هزار تن خرمای مضافتی در سال ۹۷ ازاین شهرستان صادرشد که در سال قبل‌تر آن صادرات ما حدود ۴۰ هزار تن بوده است.

فرمانداربم با بیان اینکه صادرات خرما به ۵۰ کشور دنیا انجام شده است گفت: برنامه ما این است که در سال جاری فرآیند برداشت و بازاریابی خرما توسط بخش غیردولتی را بهبود ببخشیده تا صادرات خرمای بم افزایش پیدا کند.

راه اندازی شهرک خرما توانسته میزان صادرات خرما را در شهرستان بم به دو برابر افزایش دهد.

کشت خرما نیازمند الگوی واقعی کشت/ قیمت خرما تا محرم ارزان می‌شود

رئیس انجمن خرمای ایران در گفت وگو با میزان:

کشت خرما نیازمند الگوی واقعی کشت/ قیمت خرما تا محرم ارزان می‌شود

خبرگزاری میزان- رئیس انجمن خرمای ایران گفت: قیمت خرما در بازار و سطح شهر تا ماه محرم به دلیل ورود برداشت جدید این محصول، ارزان خواهد شد.

 

 

علی اصغر موسوی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص قیمت خرما در آستانه ماه محرم اظهار کرد: با نزدیک شدن به ماه محرم تحولی در بازار خرما ایجاد نمی‌شود و قیمت انواع خرما در بازار افزایش نمی یابد.


وی در ادامه افزود: برداشت جدید خرما در آستانه ورود به بازار است و به این دلیل از حدود یک هفته آینده قیمت‌ها روند نزولی به خود می‌گیرند.


رئیس انجمن خرمای ایران با اشاره به برداشت خرما در سال جاری بیان کرد: پیش بینی می‌شود در نوبت امسال حدود ۹۰۰ هزار تن انواع خرما در مزارع کشور برداشت شود که این میزان نسبت به ۱۰ سال گذشته تغییری نداشته و هرسال به همین میزان خرما در کشور برداشت می‌شود.


موسوی خاطر نشان کرد: طی ده سال گذشته برداشت خرما حدود ۱۰۰ هزار تن کاهش یافته که دلیل آن رکود در بازار و کاهش مصرف مردم است.


وی تصریح کرد: از ۹۰۰ هزار تن برداشت سالانه، بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن در بازار داخل مصرف می‌شود و بیش از ۱۰۰ هزار تن صادر و مابقی به صورت مازاد از بین می‌روند.


رئیس انجمن خرمای ایران در رابطه با نیازمندی این بازار به الگوی کشت گفت: کشت خرما در کشور نیازمند الگوی واقعی کشت است چراکه سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن خرما در کشور دور ریخته می‌شود و سرمایه‌های بسیاری از کشاورزان از بین می‌رود.

تولید بالغ بر 180 هزارتن خرما در استان فارس

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی پیش بینی کرد:

تولید بالغ بر 180 هزارتن خرما در استان فارس

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به آغاز برداشت خارک و رطب نوبرانه از نخلستان‌های این استان، گفت: سالانه بیش از 180 هزارتن خرما در این استان تولید می‌شود.

تولید بالغ بر 180 هزارتن خرما در استان فارس

به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، مجیدرضا پاکاری افزود: برداشت خارک و رطب نوبرانه در سطحی بالغ بر ۳۰ هزار هکتار از نخلستان‌های این استان و از شهرستان خشت آغاز شد.

به گفته وی متوسط برداشت خرما در این استان 6 تن در هکتار است و قسمتی از خرمای تولیدی به کشور‌های حاشیه خلیج فارس، کشورهای اروپایی، آسیای میانه، هند و پاکستان صادر می‌شود.

پاکاری با بیان اینکه ۸۰ رقم خرما در استان شناسایی شده، افزود: شاهانی، کبکاب، زاهدی، خاصویی، دیری، مضافتی، برحی و پیارم از عمده ارقام تولیدی استان هستند.

وی تصریح کرد: استان فارس بعد از کرمان، هرمزگان و خوزستان از نظر سطح و تولید خرما چهارمین استان در کشور است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گفت: شهرستان‌های کازرون، قیر و کارزین، جهرم، فراشبند، لارستان، داراب، گراش، خنج، مهر و لامرد از عمده شهرستان‌های تولید کننده خرما در استان فارس هستند.

صادرات و واردات خرما

از آنجا که خرما محصول جنوب کشور می باشد و به خوبی کشت و تولید می گردد اما متاسفانه در چندین سال اخیر جهت عرضه  به بازار دچار مشکلاتی بوده است و تنها دلیل آن عدم وجود برنامه ریزی مسنجم جهت صادرات و عرضه می باشد.

خرمای ایران به حدی شناخته شده و مشهور است که علاوه بر بازارهای داخلی در بازارهای خارجی طرفداران بسیاری دارد. از این رو قسمت عمده ای از خرمای تولیدی جنوب کشور در امر صادرات عرضه می شود.

همین صادرات خرما و وارد کردن خرماهای لذیذ جنوب کشور موجب گشته تا خرما به عنوان یکی از محصولات برتر صادراتی  شناخته شود. همچنین به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بسیار بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ایران در امر صادرات توانسته فرهنگی که تحت عنوان فرهنگ استفاده از موادغذایی ارگانیک و دسته اول و بی ضرر را پیاده سازی نماید. به دنبال پایه گذاری این هدف ایران به عنوان یکی از مراکز اصلی تولید خرما در جهان شناخته شده است و توانسته جایگاهی جهانی را در این امر به خود اختصاص دهد. به همین سبب سالانه مقادیر بسیاری خرما را ایران به کشورهای بسیاری که متقاضی همیشگی خرمای درجه یک ایرانی هستند، از جمله کانادا و روسیه و فرانسه و ... وارد می شود.

ایران علاوه بر اعمال کیفیت عالی برای محصولات خرمای خود، توانسته جهت واردات خرما به کشورهای دیگر، بسته بندی های متناسب با شرایط حمل و نقل کنونی نیز طراحی و ارائه دهد. 

ویژگی ها و طعم و کیفیت خاص خرماهای ایرانی سبب شده تا طرفداران بسیاری از اقصی نقاط جهان تمایل به خرید این نوع خرما را از ایران داشته باشد.

ایران با موفقیت هایی که در وارد کردن خرما به کشورهای دیگر داشته است توانسته ضمن تبدیل شدن به یک منبع درآمد قابل توجه، جایگاه خود را در سطح جهانی حفظ نماید.

همچنین در این میان انواع خرماها اعم از پیارم، مضافتی، شاهانی، کلوته، زاهدی، کبکاب و ربی نیز در صادرات نقش مهمی را ایفا می کنند.

 

8 تکنیک تقویت حافظه

 

همانند عضلات، مغز شما نیز نیازمند استفاده منظم برای حفظ سلامت خود است. تمرینات ذهنی به اندازه عوامل دیگر برای قشر خاکستری مغز ضروری هستند و به چالش کشیدن ذهن می تواند به رشد و توسعه آن کمک کند و موجب تقویت حافظه شود.

آفتاب‌‌نیوز :

همه ما گاهی اوقات با بروز مشکل در حافظه خود، مانند فراموش کردن نام فردی که به تازگی با وی آشنا شده ایم یا گم کردن کلیدهای خودرو، مواجه می شویم.

به گزارش "مدیکال نیوز تودی"، بیشتر مواقع، این تنها نشانه ای از مشغولیت ذهنی بیش از حد فرد است. درمقابل، حافظه ای ضعیف و فراموشی های مکرر می تواند برای فرد مشکل ساز شده و نشانه ای از بروز مساله ای جدی باشد.

عوامل بسیاری از جمله ژنتیک، سن، و شرایط پزشکی تاثیرگذار بر مغز، در ضعف و افت حافظه دخالت دارند. همچنین، برخی عوامل خطرآفرین قابل مدیریت، مانند رژیم غذایی و سبک زندگی، برای افت حافظه وجود دارند.

در شرایطی که تمام موارد افت حافظه قابل پیشگیری نیستند، با افزایش سن برخی اقدامات را می توانید برای محافظت از مغز خود در برابر زوال شناختی مد نظر قرار دهید.

در ادامه با چند تکنیک که می توانید برای تقویت حافظه خود به کار بگیرید، بیشتر آشنا می شویم.

انجام تمرینات مغزی

همانند عضلات، مغز شما نیز نیازمند استفاده منظم برای حفظ سلامت خود است. تمرینات ذهنی به اندازه عوامل دیگر برای قشر خاکستری مغز ضروری هستند و به چالش کشیدن ذهن می تواند به رشد و توسعه آن کمک کند و موجب تقویت حافظه شود.

نتایج یک پژوهش بزرگ که در نشریه PLoS One منتشر شد، نشان داد، افرادی که حداقل 5 روز در هفته 15 دقیقه تمرینات مغزی را انجام می دادند، بهبود در عملکرد مغز خود را تجربه کردند.

حافظه فعال یا کاری، حافظه کوتاه مدت و مهارت های حل مساله شرکت کنندگانی که این تمرینات را انجام داده بودند، در مقایسه با گروه کنترل به میزان قابل توجهی بهبود یافته بودند.

ورزش

ورزش اثر مستقیم بر سلامت مغز دارد. پژوهشی که در نشریه the Journal of Exercise Rehabilitation منتشر شد، نشان داد که ورزش منظم خطر زوال شناختی را با افزایش سن کاهش می دهد و از مغز در برابر انحطاط محافظت می کند.

نتایج مطالعه ای در سال 2017 نیز نشان داد که ورزش هوازی می تواند عملکرد حافظه در افرادی که در مرحله نخست بیماری آلزایمر قرار دارند را بهبود ببخشد. گروه کنترل در این پژوهش حرکات کششی غیرهوازی انجام می دادند.

ورزش هوازی ضربان قلب انسان را افزایش می دهد و می تواند شامل فعالیت هایی مانند موارد زیر باشد:

- پیاده‌روی سریع

- دویدن

- دوچرخه سواری

- شنا

- رقص

- اسکی استقامت

مدیتیشن

مدیتیشن ممکن است به تقویت حافظه کمک کند. پژوهشی که در سال 2018 انجام شد، نشان داد که مدیتیشن عملکرد مغز را بهبود می بخشد، نشانگرهای انحطاط مغزی را کاهش می دهد، و حافظه فعال و حافظه بلند مدت را تقویت می کند.

پژوهشگران در این پژوهش مغز افرادی که به طور منظم مدیتیشن انجام می دادند و گروهی که این کار را انجام نمی دادند را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که تبدیل شدن مدیتیشن به یک عادت ممکن است موجب تغییرات بلند مدت در مغز، از جمله افزایش انعطاف پذیری مغزی شود که به حفظ سلامت این اندام کمک می کند.

خواب کافی

خواب برای سلامت کلی مغز عنصری کلیدی است. اختلال در چرخه خواب طبیعی بدن می تواند به اختلالات شناختی منجر شود زیرا این روند در فرآیندهایی که مغز برای خلق خاطرات استفاده می کند، اختلال ایجاد می کند.

خواب خوب شبانه، معمولا هفت تا نه ساعت، برای یک بزرگسالان به مغز در خلق و ذخیره خاطرات بلند مدت کمک می کند.

کاهش مصرف قند

غذاهای شیرین خوشمزه هستند و در ابتدا احساس خوبی در انسان ایجاد می کنند، اما ممکن است در افت حافظه نقش داشته باشند. پژوهشی در سال 2017 با حضور سوژه های حیوانی نشان داد که یک رژیم غذایی سرشار از نوشیدنی های شیرین با بیماری آلزایمر پیوند خورده است.

همچنین، پژوهشگران دریافتند که نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های شیرین، از جمله آبمیوه های تجاری، ممکن است با کاهش حجم مغز مرتبط باشد که یکی از نشانه های اولیه بیماری آلزایمر است.

پرهیز از مصرف بیش از حد قند ممکن است به مبارزه با این خطر کمک کند. در شرایطی که مواد غذایی حاوی قندهای طبیعی، مانند میوه ها، یک افزودنی خوب به یک رژیم غذایی سالم هستند، افراد می توانند از نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای حاوی قندهای افزوده و پردازش شده پرهیز کنند.

پرهیز از رژیم های غذایی پر کالری

در کنار کاهش مصرف قند، کاهش کل کالری مصرفی ممکن است به محافظت از مغز کمک کند.

پژوهشگران به این نکته اشاره دارند که رژیم های غذایی پر کالری می توانند حافظه را مختل کرده و به چاقی منجر شوند. آثار رژیم های غذایی پر کالری بر حافظه ممکن است به واسطه التهاب ناشی از آنها در برخی بخش های مغز باشد.

در شرایطی که بیشتر مطالعات در این زمینه با حضور سوژه های حیوانی انجام شده اند، مطالعه ای در سال 2009 نشان داد که محدود کردن کالری های مصرفی در انسان ها می تواند به بهبود حافظه کمک کند.

زنان شرکت کننده در این مطالعه با میانگین سنی 60.5 سال میزان کالری مصرفی خود را 30 درصد کاهش دادند و در نهایت بهبود چشمگیر در امتیازهای حافظه کلامی را تجربه کردند.

افزایش مصرف کافئین

کافئین از منابعی مانند قهوه یا چای سبز ممکن است برای حافظه مفید باشد.

مطالعه ای در سال 2014 نشان داد که مصرف کافئین پس از یک آزمون حافظه به تقویت خاطرات بلند مدت ذخیره شده در مغز شرکت کنندگان کمک می کند.

افرادی که 200 میلی گرم کافئین مصرف کردند، نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دادند، امتیازهای بهتری در آزمون های یادآوری که پس از گذشت 24 ساعت انجام شد، کسب کردند.

کافئین ممکن است به تقویت حافظه در کوتاه مدت نیز کمک کند. مطالعه ای که در نشریه Frontiers in Psychology منتشر شد، نشان داد، افرادی که صبح کافئین مصرف کرده بودند، بهبود در حافظه کوتاه مدت خود را تجربه کردند.

مصرف شکلات تلخ

مصرف شکلات تلخ ممکن است به تقویت حافظه انسان کمک کند. نتایج مطالعه ای در سال 2011 نشان داد که فلاونوئیدهای کاکائو که ترکیبات فعال در شکلات هستند به تقویت عملکرد مغز کمک می کنند.

طی این مطالعه، افرادی که شکلات تلخ مصرف می کردند، نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دادند، عملکرد بهتری در آزمون های حافظه فضایی داشتند. پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که فلاونوئیدهای کاکائو جریان خون به مغز را بهبود بخشیده بود.

ذکر این نکته اهمیت دارد که مصرف شکلات تلخ نباید بر میزان قند دریافتی از رژیم غذایی شما اضافه کند، از این رو، باید محصولاتی با محتوای حداقل 72 درصد کاکائو را انتخاب کنید.

عوامل خطرآفرین برای اختلال در حافظه
برخی افراد به واسطه عوامل خطرآفرین مختلف ممکن است نسبت به دیگران هرچه بیشتر مستعد اختلال در حافظه باشند.

برخی عوامل خطرآفرین، مانند ژنتیک، قابل کنترل نیستند. برخی افراد ممکن است هرچه بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هایی، مانند آلزایمر، قرار داشته باشند که به طور قابل توجهی بر مغز و حافظه تاثیر می گذارد.

در موارد دیگر، یک فرد ممکن است قادر به کاهش خطر بروز اختلال در حافظه باشد. مصرف یک رژیم غذایی سرشار از قند افزوده و چربی های ناسالم و دنبال کردن یک سبک زندگی کم تحرک ممکن است چیزی نباشد که به سود حافظه شما عمل کند.

در مقابل، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش منظم ممکن است به تقویت مغز و کاهش خطر از دست دادن حافظه منتج شود.

پیشگیری از سرقت خرما در دستور کار پلیس بم قرار گرفت

کرمان - رئیس دادگستری بم گفت: با توجه به فصل برداشت محصول خرما و افزایش قیمت آن نیروی انتظامی باید با استفاده از ظرفیت های  بسیج برنامه هایی برای کاهش و به حداقل رسیدن سرقت خرما اتخاذ کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی عارف کیا پیش از ظهر دوشنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان با اعلام اینکه با پیگیری دستگاه قضاء و شهرداری تغییر کاربری های باغات در بم به حداقل رسیده است، گفت: اما باز شاهد بروز تغییر کاربری هستیم که در این خصوص نیز باید چاره اندیشی شود.

رئیس دادگستری بم بر ضرورت  ساماندهی و کنترل تردد اتوبان خلیج فارس از لوث وجود خودروهای قاچاق سوخت و انسان (اتباع افاغنه) تاکید کرد و گفت: باید رسیدگی به این موضوع در دستور کار ویژه قرار گیرد کما اینکه شاهد هستیم این خودروها در ساعات آخر روز و شب  به راحتی در این اتوبان و با سرعت بسیار بالا در حال تردد هستند.

عارف کیا به مشکلات عمرانی شهر نیز اشاره کرد و گفت: در بعضی از خیابان های سطح شهر بم چاله های شرکت گاز در خیابان ها مشکلات زیادی را برای شهروندان به وجود آورده است لذا باید متولیان امر شهرداری و شرکت گاز در اسرع وقت با برنامه ریزی مدون نسبت به لکه گیری و رفع کامل این چاله ها اقدام کنند.

رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان بم گفت: در سال های گذشته با پدیده اخلال در نظم عمومی توسط کاروان های عروسی و  همچنین نامنظم بودن برنامه تالارها وجود روبرو بودیم که با تلاش دستگاه قضاء، نیروهای انتظامی و بسیج و همکاری مسئولان و مردم این مشکلات تا حدودی مرتفع شده است و امید آن می رود که به پائین ترین حد خود نیز برسد.

وی عنوان کرد: در بحث برچسب های شیشه دودی خودروها در یک دوره حساسیت بیشتری بود و خودروهای کمتری از این برچسب ها استفاده می کردند اما متاسفانه بعد از چندین ماه باز شاهد خودروهایی با برچسب شیشه دودی با درصد بالا هستیم.

70 تا 90 درصد محصولات باغات خرما از بین رفته است

 
 
به گزارش اکوفارس: نماینده مردم بم در مجلس از وزارت جهاد کشاورزی و صندوق جبران خسارات محصولات کشاورزی خواست به از بین رفتن 70 تا 90 درصد محصولات باغات خرما رسیدگی کند.
  

 حبیب‌الله نیکزادی‌پناه نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی،‌ گفت: این وزارتخانه باید به محصول خرمای بم و دیگر شهرها در سال جاری رسیدگی کند، چرا که به دو علت عدم تلقیح انجام نشده و خوشه‌های خشکیده خرما خسارات سنگینی به باغات خرما وارد شده است. 

نماینده مردم بم در مجلس تصریح کرد: محصولات باغات خرما بین 70 ت ا 90 درصد از بین رفته‌اند و باید وزارت جهاد کشاورزی در این باره هر چه سریع‌تر اقدامات لازم را انجام دهد. 

نیکزادی پناه در پایان گفت: صندوق جبران خسارات محصولات کشاورزی توان پاسخگویی به این حجم خسارات ندارد. 

ضرورت خرید خرما

امروزه بیشتر مردم به هنگام خرید خرما در پی آنند که از جایی معتبر و خرمایی درجه یک را تهیه نمایند. اما در این راستا دچار سردرگمی می شوند که به راستی کدام یک از مراکز خرید خرما معتبر تر و قابل اعتمادتر خواهد بود.

علاوه بر اینها نوع خرما و کیفیت آن نیز بسیار حائز اهمیت است و طعم و ظاهر خرما از ویژگی هایی است که ضرورت دارد که حتما درجه یک باشد.

بنابراین توصیه می شود که درصورتی که تازه وارد این عرصه شده اید و همچنین توانایی تشخیص کیفیت و مراکز معتبر را ندارید، به هیچ وجه به سراغ خرماهای فله و باز نروید! تنها درصورتی می توانید اینگونه خریدی مطمئن داشته باشید که به فروشنده آن اطمینان کامل داشته باشید. زیرا شرایط کشت و حمل اینگونه خرماها مشخص نیست . بنابراین بهترین راه آن است که در ابتدا به سراغ خرماهایی با بسته بندی های سالم و خوب بروید.

در اینجا به هنگام خرید خرماهای بسته بندی شده نیز نیاز است به بسته بندی آن و خرمای درون محصولات دقت بسیاری شود. خرماهای درون بسته بندی اصلا نباید پرس شده و به هم چسبیده باشند و همچنین نباید آثاری از شکرک زدگی درون آن مشاهده کنید زیرا که اینها نشانه کهنه بودن خرما می باشند.

برای یافتن مرکزی معتبر می توانید سری به شرکت صادرات خرما بزنید و با اطلاع از آخرین قیمت خرما ، خرید خود را از طریق سفارش آنلاین خرما انجام دهید.

 

کرمان| ۱۰ سردخانه نگهداری خرما در نرماشیر افتتاح شد

با حضور استاندار کرمان ۱۰ سردخانه نگهداری خرما به طور همزمان در شهرستان نرماشیر افتتاح شد.

 

کرمان| 10 سردخانه نگهداری خرما در نرماشیر افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، 10 سردخانه نگهداری خرما با حضور محمدجواد فدایی استاندار کرمان، نیکزادی‌پناه نماینده مردم شهرستان‌های شرقی استان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان نرماشیر، مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان و جمعی از مسئولان استانی و محلی به طور همزمان افتتاح شد.

در این آئین عباس سعیدی مدیر کل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اشاره به افتتاح طرح بسته‌بندی و درجه‌بندی خرما با ظرفیت هزار و 300 تن در شهرستان نرماشیر به نمایندگی از 10 سردخانه نگهداری خرما در این شهرستان اظهار داشت: این پروژه با هزینه 13 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسیده که بیش از 10 میلیارد ریال آن محل تسهیلات بوده است.

وی با اشاره به وجود 10 واحد فرآوری، 80 واحد درجه‌بندی و 164 واحد سردخانه خرما در شرق استان کرمان عنوان کرد: 22 هزار و 500 هکتار سطح زیر کشت خرما در شرق استان است که 158 هزار هکتار محصول خرما از آن برداشت می‌شود.

مدیر کل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با بیان اینکه در حال حاضر نیز 56 طرح درجه‌بندی، بسته‌بندی و سردخانه خرما با ظرفیت 81 هزار و 550 تن و پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد در حال ساخت است افزود: با تکمیل این پروژه‌ها ظرفیت سردخانه‌ای شرق استان کرمان به 308 هزار تن می‌رسد.  

وی با اشاره به اینکه به مناسبت هفته دولت، 10 واحد بسته‌بندی و درجه‌بندی خرما و 10 گلخانه در شهرستان نرماشیر به بهره‌برداری می‌رسد گفت: افتتاح این طرح‌ها در شرق کرمان موجب اشتغالزایی برای 320 نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم می‌شود.

سعیدی با بیان اینکه در هفته دولت در این شهرستان 10 گلخانه نیز  به بهره‌برداری می‌رسد افزود: بر این اساس 55 هزار مترمربع به سطح گلخانه‌های نرماشیر افزوده می‌شود.

افزایش ۶۵ درصدی نرخ توافقی خرید خرما

 

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر از افزایش ۶۵ درصدی نرخ توافقی خرید خرما نسبت به سال قبل خبر داد.

 

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،محمد مطرودی مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر روز شنبه از افزایش ۶۵ درصدی نرخ توافقی خرید خرمانسبت به سال قبل خبر داد و گفت: قیمت توافقی خرید خرمای رقم استعمران درجه یک هر کیلوگرم ۴۸ هزار ریال و خرمای درجه ۲ حدود ۱۵ درصد کمتر از خرمای درجه یک تعیین شده است.

او افزود: امسال به منظور حمایت از نخلداران و کشاورزان خرمشهری قیمت خرما نسبت به سال گذشته ۶۵ درصد افزایش دارد.

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهربا بیان اینکه تمامی هزینه های حمل و نقل و تهیه صندوق به عهده کارگاه های بسته بندی خرماست گفت:در حال حاضر کارگاه های بسته بندی خرما به تحویل خرمای خریداری شده آمادگی دارند.

مطرودی تولید خرما در خرمشهر را بین هفت تا هشت هزار تن بیان کرد و افزود: پیش بینی می شود امسال چهار هزار تن خرمای مازاد بر نیاز کشاورزان به نرخ توافقی خریداری و صادر شود.

او شمار کارگاه های بسته بندی خرما در خرمشهر را پنج واحد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر پنج کارگاه بسته بندی خرما در خرمشهر وجود دارد که  از این تعداد سه کارگاه فعال و ۲ کارگاه دیگر به دلیل کمبود نقدینگی نیمه فعال هستند و به زودی تسهیلات مورد نیاز به این واحدها پرداخت می شود.

در سال گذشته سه هزار تن خرمای عمدتا رقم استعمران از سوی کارگاههای بسته بندی در خرمشهر  به نرخ هر کیلوگرم ۲۹ هزار ریال و مابقی خرمای درجه ۲ به نرخ ۲۴ هزار و ۶۰۰ ریال خریداری شد.

شهرستان خرمشهر سه هزار و ۷۰۰ هکتار نخیلات دارد که از این میزان دوهزار و ۱۰۰ هکتار بارور و یکهزار و ۹۰۰ هکتار به مرحله ثمر دهی نرسیده است.

بم قطب تولید و صادرات خرما در کشور است

 

نماینده اتاق اصناف ایران در استان کرمان، شهرستان بم گفت: استان کرمان یکی از قطب های تولید خرمای مرغوب کشور به شمار می رود و در این میان شهر بم به شهر خرما در استان پهناور کرمان شهرت دارد.

به گزارش کسب و کار نیوز، مظفر بنی اسد با بیان از ظرفیت تولید خرمای استان کرمان و شهرستان بم باید استفاده کرد، افزود: خرمای تولید شهرستان بم از کیفیت بالایی برخوردار است و به همین علت شهرت جهانی دارد و باید ظرفیت بیشتری را برای صادرات خرما در نظر بگیرند. وی با بیان اینکه خرمای شهرستان بم با توجه به کیفیت محصول از نوع درجه یک و مرغوبترین خرمای کشور محسوب می شود، تصریح کرد: تولید خرما و پسته از مهمترین محصولات صادراتی استان کرمان محسوب می شوند و باید در عرصه بسته بندی و برند سازی برای صادرات این نوع تولیدات تلاش کنیم .
بنی اسد افزود: شغل اکثر مردمان شرق استان کرمان برپایه تولید خرما بنا نهاده شده است و بیشترین نخلستانهای استان کرمان در شهر بم و شهر ریگان قرار گرفته است. رئیس اتاق اصناف شهرستان بم اظهار کرد: از ابتدای شهریور تا پایان مهرماه فصل برداشت خرما است که در طول این مدت واحدهای بازرسی و نظارت اتاق اصناف بم بر روند کامل قیمت و نرخ گذاری خرما نظارت دارند. وی با اشاره به مشکلات واحد بازرسی و نظارت اتاق اصناف بم گفت: امیدواریم هرچه زودتر مشکل تامین بودجه بازرسی و نظارت اتاق های اصناف مرتفع شود تا با تمام توان بتوانیم در عرصه بازرسی و نظارت فعالیت مثمرثمر داشته باشیم.